Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОУ планує цього року закупити нові протикорабельні ракети "Нептун"

Як інформує прес-служба Оперативного командування "Схід" Збройних Сил України,збройні Сили України у 2020 році мають отримати наземний варіант протикорабельного комплексу РК-360МЦ "Нептун", розробленого ДККБ "Луч", що входить до складу Державного концерну "Укроборонпром"
Фото: Оперативне командування "Схід" ЗСУ

Міністерство оборони України планує закупити нові протикорабельні ракети "Нептун" вже цього року

Збройні Сили України у 2020 році мають отримати наземний варіант протикорабельного комплексу РК-360МЦ "Нептун", розробленого ДККБ "Луч", що входить до складу Державного концерну "Укроборонпром"

Про це розповів міністр оборони Андрій Загороднюк. Він наголосив, що "Нептун" є дуже цікавою технологією для Збройних Сил, яка дійсно має величезні перспективи для безпеки країни. Та додав, що розвиток ракетних та артилерійських технологій для Міністерства оборони – це великий пріоритет.

При цьому він зауважив, що нові протикорабельні ракети були випробувані лише торік.

– Вона була тільки випробувана. І ми вже цього року плануємо їхню закупівлю, – відзначив Андрій Загороднюк.

Нагадаємо, що перші роботи зі створення вітчизняного ракетного комплексу почалися на ДККБ "Луч" у 2014 році. Перша публічна демонстрація льотних випробувань нової ПКР відбулася 30 січня 2018 року.

28 листопада 2019 року, після успішного етапу випробувань, під час яких ПКР здійснила політ на декілька сотень кілометрів за заданим маршрутом та висотах, Генеральний директор – Генеральний конструктор ДККБ "Луч" Олег Коростельов повідомив про завершення розробки ракети Р-360 як літального апарата.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, в Україні збудують військові бази за стандартами НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ