Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

МОЗ продовжує підтримку та оснащення стабпунктів на передовій

Фото: МОЗ
Фото: МОЗ
Фото: МОЗ
Фото: МОЗ
1/2
Перший заступник Міністра охорони здоров’я Сергій Дубров відвідав з робочим візитом Запорізьку область, де ознайомився з роботою медзакладів, які надають першу медичну допомогу пораненим бійцям. Мова про стабілізаційні пункти прифронтової зони та мобільні госпіталі, - інформує пресслужба МОЗ.

У стабілізаційних пунктах постраждалим надають першу медичну допомогу, проводять невідкладні оперативні втручання та стабілізують життєві функції, аби пораненого можна було транспортувати до медичного закладу.

“Зараз не кожна цивільна лікарня має той рівень забезпечення, який є на стабілізаційних пунктах. Звичайно мова не йде про високотехнологічні операційні, однак, медики стабпунктів професійно виконують ургентні оперативні втручання з метою стабілізації стану поранених для забезпечення можливості подальшого транспортування. Саме на них лягає високе навантаження та відповідальність порятунку наших бійців. І ми разом з благодійниками та волонтерами робимо усе можливе для забезпечення їх діяльності”, - зауважив Сергій Дубров.

Стабілізаційні пункти у повному обсязі забезпеченні необхідним обладнанням (в тому числі апаратами ШВЛ, моніторами пацієнта, УЗД апаратами тощо), розхідними матеріалами, лікарськими засобами та інфузійними розчинами.

На стабілізаційних пунктах рутинно застосовують методи ультразвукової діагностики, лікарі-хірурги та анестезіологи повною мірою володіють всіма необхідними протоколами УЗД в ургентних станах, зокрема, BLUE, FAST та POCUS.

Нагадуємо, на початку серпня перший заступник Міністра охорони здоров’я Сергій Дубров разом з командувачкою Медичних сил Збройних сил України Тетяною Остащенко відвідав з робочим візитом Донецьку область, де ознайомився з роботою медзакладів, які надають першу медичну допомогу пораненим бійцям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ