Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мозаїку на Клепарівській досліджуватиме група експертів

Сьогодні відбулась перша робоча зустріч щодо закритої мінватою мозаїки на фасаді адміністративної будівлі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, що на вул. Клепарівській.

Про це повідомляють на сайті ЛМР. 

На зустрічі були присутні представники університету безпеки життєдіяльності та Академії мистецтв, підрядники, які виконували роботи, члени Спілки архітекторів та Спілки художників та дослідниця мозаїчних творів Львова Наталія Піддубна. Від міста до зустрічі долучилась начальниця управління охорони історичного середовища Львова Тетяна Балукова.

На зустрічі обговорювали стан мозаїки та кроки щодо її відкриття.

«Основне завдання, яке стоїть перед нами —  чи доцільно зараз відкривати цю мозаїку, чи, можливо, це варто зробити вже після перемоги. Тому домовились, що наступного разу на нашу зустріч запросимо експертів, аби дослідити, як утеплення впливає на стан мозаїки. І після цього спільно приймемо рішення.

Також до наступної зустрічі планується сконтактувати із співавтором мозаїки Романом Щербієм, який зараз мешкає у США, та з виконавцем робіт, адже на мозаїці були радянські елементи. Для їх заміни чи відновлення потрібна згода авторів», – розповіла Тетяна Балукова.

Нагадаємо,  у листопаді 2023 року під час ремонтних робіт університет закрив мозаїку мінватою. Згодом там зробили невеликий проріз, аби показати, що панно не знищене.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ