Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Хто може отримати дотацію на утримання молодняка ВРХ ?

Зважаючи на те, що у Львівській області чимало поголів'я, не всі люди розуміють, що вони можуть отримати дотацію, і не мають повної інформації про те, куди йти та до кого звертатися.

Цьогоріч на державну підтримку виділили безпрецедентний обсяг фінансових ресурсів державного бюджету сумою в 6,3 млрд грн, 4 млрд з яких - на галузь тваринництва.

У державній підтримці в галузі тваринництва передбачено підтримку для сільських господарств. Ті сільгоспи, які утримують велику рогату худобу і мають молодняк до року часу, мають змогу отримати за це 2500 грн за рік. 

Немає зобов'язання у людини тримати телят до року часу. Людина може тримати його до певного періоду. Дотація буде виплачуватися за певними траншами - за кожних 4 місяці. 

Приміром, чим довше людина утримує певне теля, тим більшу суму дотації вона зможе отримати. За 4 місяці - це 300 грн, за 8 місяців - 1000 грн. А весь обсяг дотацій на одну голову складає 2500 грн.

"Для того щоб фізична особа могла отримати дотацію, їй потрібно зробити паспорт на молодняк, який народився в її господарстві. Щоб отримати паспорт, вона повинна звернутися до фахівця ветеринарної медицини, який проводить діяльність за місцем знаходження господарства. Другий крок - звернутися в банк і отримати довідку про відкриття рахунку, на який зможуть поступити її кошти", - пояснила головний спеціаліст департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Христина Солопатич.

Весь пакет документів, який людина повинна подати, це:

  • копія паспортів на велику рогату худобу;
  • копія паспорту фізичної особи;
  • копія ідентифікаційного коду фізичної особи;
  • копія довідки з банку.

Потім людина з документами звертається в сільську, селищну чи міську раду або об'єднану територіальну громаду. Документи приймаються впродовж року, але трьома траншами. Перший транш був до 1 травня, наступний - 1 вересня, останній - 1 грудня.

Т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко також розповіла: "Департамент розробив пам'ятку про те, куди люди можуть звертатися та які документи мають підготувати. Ця пам'ятка розповсюджена через наші районні відділи агропромислового розвитку, які є в райдержадмінстраціях. Ми надіслали такі пам'ятки до сільських та міських голів, і ми пропонуємо, щоб ці пам'ятки були розміщені на кожному молокоприймальному пункті, у кожній сільській раді, щоб людина могла звернутися і розуміти, яку допомогу вона може отримати від держави".

Пам'ятка розміщена на сайті ЛОДА, на сторінці департаменту агропромислового розвитку.

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ