Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Мустафа Джемілєв заявив, що краще бути "окупантоненависником"

Лідер кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що краще б підконтрольна Кремлю влада Криму внесла його до списку «окупантоненависників», а не «кримоненависників». Таку думку Джемілєв висловив 26 вересня Крим.Реалії, коментуючи рішення кримської влади внести його в подібний список.

«Окупантоненависників» – підійшло б, а ось «кримоненависників»... За Крим я багато років боровся, багато років відсидів. Окупантоненависник – це точно. Теж саме я можу сказати і про інших (Рефата ЧубароваІльмі УмероваАхтема Чийгоза і Ленура Іслямова – КР). Це патріоти своєї батьківщини, своєї землі і вони будуть із цими покидьками (окупантами Криму – КР) боротися», – сказав Джемілєв.

Раніше підконтрольна Кремлю «Громадська палата Криму» повідомила, що формує «досьє» діячів Росії і України, які не визнають російську анексію Криму.

Пізніше голова підконтрольної Кремлю «Громадської палати Криму» Григорій Іоффе заявив, що «Громадська палата Криму» внесла імена керівників Меджлісу кримськотатарського народу й ініціаторів акції «Громадянська блокада Криму» в «досьє», в якому зібрані імена українських і російських діячів, які не визнають російську анексію півострова, а також яких проросійські громадські активісти звинувачують у «обмеженні прав кримчан».

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Крим.Реалії

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ