Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Музей найдавніших пам’яток Львова запрошує на День музеїв

18 травня дворик Музею найдавніших пам’яток Львова, що на вул. Ужгородській,8 перетвориться на мистецьку площадку: художники відтворюватимуть давні ремесла з використанням природних матеріалів - глини та шкіри, повідомили в Департаменті з питань культури Львівської ОДА.

Охочі можуть взяти участь у майстер-класах з гончарства, тиснення по шкірі, а також спробувати написати пером буквицю. Сьогодні ми можемо спостерігати еволюцію в техніці обробки даних матеріалів, збереженість традицій та авторські творчі інтерпретації митців. Талановитий майстер Микола Біда познайомить з гончарством та розкриє секрети роботи з глиною. Відомий художник Володимир Сидоренко продемонструє мистецтво тиснення по шкірі. Іконописець Андрій Майовець покаже техніку оформлення буквиці. Відвідувачі зможуть розкрити свої таланти та виготовити власні вироби.

Майстер-класи розпочнуться о 17.00.

Також просто неба відбудеться танцювальне дійство за участі студентів кафедри режисури та хореографії Львівського національного університету ім. Івана Франка.

О 22.00 відбудеться 3d меппінг «І князі заговорили…». Музей стане об’єктом для створення аудіовізуального образу,  який відкриє його з нового ракурсу у культурному просторі міста.

Заходи відбудуться за підтримки Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації,  Львівської національної академії мистецтв: кафедри менеджменту мистецтв, кафедри графічного дизайну, кафедри дизайну костюма, кафедра художньої кераміки, Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Возницького.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ