Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

МВС змінило знаки розрізнення військових Державної прикордонної служби

Міністерство внутрішніх справ внесло зміни до раніше затверджених зразків знаків розрізнення та правил носіння форми одягу військовослужбовцями Державної прикордонної служби.

З цією метою виданий наказ МВС від 23 травня 2018 року № 437 «Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 02.10.2017 № 808» (зареєстр. в Мінюсті 06.06.2018р. за № 681/32133).

Наказ набув чинності 26 червня 2018 року, також його текст доступний на веб-порталі Верховної Ради України, щоправда у тексті нормативних документів до наказу МВС № 808, станом на сьогодні, внесені зміни не відображені.

Як зазначив Ukrainian Military Pages, зміни торкнулися погонів рядового, сержантського та старшинського складу, які відтепер відповідають знакам розрізнення встановленим для сержантів Збройних Сил України. Також дещо збільшилися у розмірах знаки офіцерського складу Морської охорони.

Більш кардинальних змін зазнали дві кокарди (вид 1 та вид 2), зокрема на кокарді для берету замість щита у щиті, з'явився святий Юрій, який перемагає змія.

Ці зміни прокоментував координатор групи "Нове військо", журналіст Віталій Гайдукевич.

"Що таке дно? Дно, це дії керівництва ДПСУ. Їм максимально аргументовано доводили - не мо жна в символіку вставляти Георгія, навіть, якщо його назвеш Юрієм. Але фанатична воцерковленість пана Цигикала і домовленість із Аваковим, це гарантія того, що можна ігнорувати здоровий глузд. МВС спершу поклало на однострій поліції, на догоду Князєва, зробивши вигляд генералів поліції повністю клоунським, тепер черга ДПСУ. Брехати в очі і робити дурню перед очима десятків образІв з Афону? Легко. Чи варто говорити, що емблематика ДПСУ не подавалася на затвердження комісії з нагород і геральлики при АП. Навіть ще цинічніше - подавали без цієї георгієвської налобної дурні, але... відкликали. Бо парєшалі. А ще в ДПСУ квітне совкодроч і пабєдабєсіє, вони відкрито ведуть свою історію від... Шо УНР? Ні - прикордонних загонів НКВС. Ви спитаєте, а як же 100 років і церемонія на Софії? А це очковтіратєльство, для лохів, напевно...", - зокрема зазначив Віталій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ