Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Ми діємо незалежно від виборів - Розенко про перерахунок пенсій

Підвищення пенсій для 10 мільйонів пенсіонерів України відбувається незалежно від майбутніх президентських виборів, а лише через отримання відповідних ресурсів, які дозволяють, згідно з чинним законодавством, реалізувати це рішення.
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

Про це у ефірі "Прямого" заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

"Я здивований і обурений цинізмом деяких опозиційних лідерів і тих, хто критикує ці ініціативи. На їхню думку, потрібно взагалі припинити збільшувати зарплати, пенсії і так далі, поки політики не "награються" у президентські вибори. Але ми знаходимо можливості, коли вони з’являються – ми відразу їх реалізовуємо. Хочу нагадати приклад 2017 року, коли у жовтні місяці, коли ми отримали за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати додатковий ресурс 20 мільярдів гривень, то одразу провели 1 жовтня 2017 року осучаснення пенсій. Так само і сьогодні автоматично проводиться осучаснення пенсій для 10 мільйонів пенсіонерів", - заявив урядовець.

За його словам, справді є певна несправедливість у тому, що отримують найбільший перерахунок пенсій люди з великим стажем роботи і якщо вони вийшли з високих заробітних плат, але є ціла низка категорій громадян – це в першу чергу людей, які працювали у сільському господарстві, у бюджетній сфері, у медицині, освіті – в якій були маленькі заробітні плати ще СРСР.

Розенко також додавав, що ресурси для підвищення пенсій з’явились від масового розмитнення автомобілів, які були ввезенні в Україну на іноземній реєстрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ