Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Михайло Фоменко: «Команда виявилася не готовою до цієї гри в плані психології»

Головний тренер національної збірної команди України прокоментував поразку “синьо-жовтих” у матчі другого туру у групі “С” на Євро-2016 від команди Північної Ірландії.

– Михайле Івановичу, після сьогоднішньої поразки який би Ви хотіли побачити результат у матчі Німеччина – Польща? Чи є у нас тепер шанси на плей-офф?

– Шанси є навіть тоді, коли їх немає. Схоже, сьогодні був не наш день. А від наших бажань нічого не залежить. Звичайно, хотілося б, щоб Німеччина виграла у Польщі, а ми могли вирішити долю виходу в плей-офф в очному протистоянні.

– З ким Україні обігравати Польщу у нападі – з Зозулею або Селезньовим?

– Після гри з Польщею відповімо на це питання.

– Що трапилося з командою? Яка головна причина у безпорадності гравців у поєдинку з Північною Ірландією?

– Відсутність колективу на футбольному полі. Багатьма гравцями не були виконані наші принципи побудови і в обороні, і в атаці, і при стандартах.

– Тобто, тактично Північна Ірландія переграла Україну?

– Нічого дивного не відбулося. Те, що на теорії ми обговорювали з футболістами, те й було у грі. Цифри говорять самі за себе. З 16 м’ячів, які вони забили у відборі – 9 зі стандартів. Тому їх виступ не став для нас сюрпризом. Футболісти грали персонально по кожному футболісту суперників. А грубі помилки – це вже інша справа. Напевно, не були готові в плані психології до цієї гри.

– Схоже, це важкий удар для країни і для Вас особисто. Поразка від Північної Ірландії – це наш рівень чи все-таки збіг обставин?

– Порівнювати рівень дуже просто – зайняте командою місце у групі. Якщо не виконувати своїх обов’язків на полі, то результат буде негативним.

– Чи можливо вирішити проблему з психологією у команді до матчу з Польщею?

– Будемо намагатися вплинути на цей процес. Результат матчу дасть відповідь на це питання.

– Чому все-таки збірна виявилася не готовою психологічно до цього поєдинку?

– Напевно, хлопці подумали, що можна малою кров’ю забезпечити собі результат. Чудес не буває. Той, хто програє боротьбу, той не здобуває позитивний результат.

Федерація футболу України 2016

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ