Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Михайло Сендак своїм рішенням призупинив фінансування діяльності КП „Львів-ТБ”

Голова Львівської обласної ради Михайло Сендак своїм рішенням за N115/8 призупинив фінансування діяльності КП „Львів-ТБ”. Про те, що рахунки компанії заблоковано,  колективу не було повідомлено, і він дізнався про це випадко, коли надійшов час отримувати заробітну плату – стверджує голова профкому „Львів-ТБ” Роксолана Бакович.
Рахунки було заблоковано рішенням від 30 січня за формулюванням „призупинити видатки до прийняття обласною радою програми розвитку обласного телебачення”. Колектив стверджує, що програма розвитку регіонального телебачення обговорювалась в профільних депутатських комісіях та була затверджена сесією Львівської обласної ради. „Ми розцінюємо рішення Михайла Сендака як політичний тиск та застосування адмінресурсу. Михайлу Сендаку і раніше не подобалось як ми працюємо, тому що ми не працюємо за його вказівкою. Впродовж останніх місяців він неодноразово ламав зщатверджену сітку мовлення, вимагаючи прямих ефірів за мість уже заявлених у програмі передач”, – сказав директор „Львів ТБ” Михайло Хвойницький.
Колектив телекомпанії розповсюдив звернення, у якому вимагає негайно відмінити протизаконне рішення та розблокувати фінансові рахунки. Журналісти оголосили безтерміновий страйк, і якщо їх вимоги не виконають протягом трьох днів, обіцяють почати голодування. Причому, за словами Михайла Хвойницького, телеглядачі не постраждають, усі програми без присутності в них Михайла Сендака  йтимуть згідно з програмою.
Нагадаємо, що це не перша спроба Михайла Сендака дестабілізувати роботу телекомпанії. Колектив стверджує, що ще під час Помаранчевої революції Михайло Сендак намагався втручатися в поточну роботу телекомпанії, нав’язуючи табу на появу в ефірі керівництва штабу Віктора Ющенка у Львівській області, а пізніше – нового керівництва Львівщини.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ