Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Михайло Сендак вважає, що виконавча влада ігнорує місцеве самоврядування

На початку грудня минулого року у Києві планувалось проведення засідання Міжвідомчої комісії з питань місцевого самоврядування при Кабінеті Міністрів України.  Ця урочистість мала відбуватись з нагоди відзначення п’ятої річниці Дня місцевого самоврядування в Україні.

Саме з метою підготовки до цих заходів 8 листопада минулого року прем’єр-міністр України Юрій Єхануров доручив головам обласних державних адміністрацій за участю голів обласних рад "подати до Кабінету Міністрів України узгоджені в установленому порядку пропозиції та документи щодо нагородження найбільш активних посадових осіб органів місцевого самоврядування відзнаками КМУ". Цей документ надійшов до Львівської обласної держадміністрації 11 листопада 2005 року. І вже 14 листопада 2005 року голова облдержадміністрації Петро Олійник скеровує прем’єру подання про нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України одного з міських голів області "за особистий внесок у соціально-економічний розвиток регіону, заслуги у забезпеченні ефективної діяльності органів місцевого самоврядування". Як зазначив голова Львівської обласної ради Михайло Сендак, жодного погодження цього нагородження, як цього вимагає процедура та доручення прем’єр-міністра, з ним не було зроблено.
"Олійник в черговий раз проігнорував місцеве самоврядування. Він навіть формально не звертався до мене, як до голови ради, про погодження нагороди для посадової особи місцевого самоврядування. І тут не йдеться про поданого Олійником міського голову малесенького містечка, який до речі нічим особливим в області не відзначився. Тут йдеться про інше. Президент декларує первинність місцевого самоврядування та зростання ролі місцевих рад та громад, а пан губернатор навіть не переймається такими дрібницями. Ну то хай принаймні виконує доручення прем’єра, а не дурить його", - заявив Михайло Сендак. Про це повідомила керівник прес-служби Львівської облради Леся Мірошник.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ