Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Минулого року львів’яни здали 47 кг ртуті

Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, у 2017 році в межах безтермінової акції «Прийом ртуті від населення», місто прийняло від мешканців 47 кг ртуті.

«Одним із важливих заходів є прийом ртуті від населення. Були розроблені буклети «Небезпечно! Металева ртуть», де описані дії під час виникнення випадків розлиття ртуті, і вони розповсюджені в навчальних, лікувальних установах міста, на підприємствах, в організаціях. Вся зібрана ртуть готується для утилізації на підприємствах України», - розповів Віктор Іваніцький, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР.

Управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення нагадує, що при  виявленні, розбитті та пошкодженні ємностей із ртуттю (градусників, колб і т.д.), негайно слід звертатися за телефонами 297-59-11, 261-40-83, 261-42-39, 261-44-61. Пам’ятайте, що при потраплянні навіть невеликої кількості ртуті чи її сполук в організм людини, потрібно негайно звернутися за медичною допомогою!

Довідка:

Ртуть  –  метал сріблясто-білого кольору. В звичайних умовах – це рідина, у рідкому стані вона легко-рухома. При легкому ударі поділяється на дрібні кульки.

Ртуть в 13,5 разів важча води. Це найбільш легкоплавкий метал. Вона випарюється вже при кімнатній температурі, тому з підвищенням температури більше 180С її випаровування збільшується. Пари ртуті і її сполуки дуже отруйні. Потрапивши в організм людини через органи дихання, ртуть нагромаджується і залишається на все життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ