Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Минулого року на Львівщині створили 68 кабінетів «Захист України»

У 2023 році завдяки зусиллям всіх освітян галузь освіти Львівщини в умовах війни в Україні демонструвала добру динаміку розвитку.
Олег Паска, фото - пресслужба Львівської ОВА

На цьому наголосив під час брифінгу директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска та детально розповів про здобутки минулого року загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкілля та професійної (професійно-технічної) освіти. 

Олег Паска поінформував, зокрема про облаштування в навчальних закладах області кабінетів «Захист України».

«Львівщина стала ініціатором і два роки поспіль створювала і наповнювала новим обладнанням кабінети «Захист України» у школах. Це була відповідь освітян на російську агресію проти України. 

У 2023 році було створено в області 68 кабінетів «Захист України», на цю мету скеровано на умовах співфінансування 15,8 млн грн», - повідомив Олег Паска. 

За його словами, з цього року Міністерство освіти і науки України запроваджує освітню субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам для організації кабінетів «Захист України» по всій державі.

Крім того, Олег Паска зупинився на необхідності в 2024 році зосередитися на розвитку позашкілля, зокрема комунального закладу Львівської обласної ради «Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді».

«Львівщина повинна забезпечити розвиток Малої академії і створення належних умов для навчання наших талановитих дітей», - підкреслив Олег Паска.

Директор департаменту акцентував також на тому, що завдяки правильним крокам, прописаним у Стратегії розвитку освіти Львівщини на період до 2027 року і Програмі розвитку освіти Львівської області на 2021-2025 роки, Львівщині вдалося упродовж 2021-2023 років демонструвати збільшення контингенту учнів професійно-технічної освіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ