Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Минулої доби на Львівщині ліквідували дві пожежі сухостою

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівщини, впродовж минулої доби рятувальники ліквідували пожежі сухостою

24 жовтня о 14:08 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Нижня Стинава Стрийського району.

Пожежу вдалось локалізувати о 14:48 та ліквідувати о 15:44. Вогнем знищено суху траву на площі 500 кв.м.

До ліквідації пожежі залучили пожежно-рятувальний підрозділ 8 -ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Стрий.

Також, цього ж дня о 16:42 рятувальники отримали повідомлення про пожежу на відкритій території с. Грабовець, Сколівського району. Пожежу вдалось локалізувати о 18:12 та ліквідувати о 19:29. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 1000 кв.м.

До ліквідації пожежі залучили рятувальників 55 -ого Державного пожежно-рятувального посту сел. Славсько та лісників ДП Славського лісового господарства.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про заборону спалювання сухостою.

Неконтрольований вогонь при сухій та вітряній погоді швидко поширюється, знищуючи гектари трави, пошкоджує і випалює дерева, житлові будинки і призводить до загибелі тварин і птахів.

Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, автозаправних станцій.

Окрім безпосередньої загрози для здоров’я людини, спалювання листя і сухої трави призводить до такої екологічної шкоди як руйнація ґрунтового шару, адже безпосередньо вигорають рослинні залишки.

Небезпечними є такі пожежі і для водіїв автотранспорту. Через дим від таких багать на автодорогах погіршується видимість, що може стати причиною дорожньо-транспортних пригод.

Нагадуємо, що правила пожежної безпеки існують для їх виконання, заради вашої безпеки. У випадках виникнення пожежі – негайно повідомте про загоряння за телефоном 101.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ