Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Минулоріч у підприємства Львівщини інвестували 160 млн доларів

За попередніми підрахунками, у 2010 році на розвиток економіки Львівської області було спрямовано 9,2 млрд грн капітальних інвестицій, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Обсяг інвестицій в основний капітал становить близько 8,2 млрд грн, що на 15% перевищує рівень 2009 року, повідомив сьогодні, 10 січня, начальник головного управління економіки та інвестицій Львівської ОДА Денис Шмигаль.

Значного збільшення інвестування досягнуто у розвитку транспортної інфраструктури, сфері культури та спорту, що пов’язано із підготовкою до Євро-2012.

За попереднім підрахунком, за 2010 рік у підприємства та організації області залучено близько $160 млн прямих іноземних інвестицій. Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, вкладених в економіку області, станом на кінець 2010 року становив $1,3 млрд. Найбільше інвестицій в економіку Львівщини надходить з Польщі, Австрії, Великобританії, Кіпру, Німеччини та США.

«У 2011 році роботу у напрямку залучення інвестицій акцентуватимемо на реалізації Програми інвестиційного розвитку Львівщини на 2011-2015 роки, розроблено її проект. Працюємо у напрямку відновлення спеціального режиму інвестування в області відповідно до концепції Закону України «Про спеціальні (вільні) економічні зони на території пріоритетного розвитку України», запровадження спільно з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України на території Львівської області у 2011 році експерименту щодо функціонування Єдиного інвестиційного вікна», – повідомив Д. Шмигаль.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк зазначив, що на початку лютого буде проведено зустріч з інвесторами за участі керівників контролюючих органів: «Необхідно вислухати проблеми інвесторів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ