Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мирон Колодко виходить із СПУ та йде в Партію Зелених

Сьогодні на сесії Львівської міської ради, депутат ЛМР, керівник групи СПУ у ЛМР оприлюднив заяву, в якій повідомляє, що він виходить із групи СПУ (у складі групи – три особи: Мирон Широн, Ростислав Пелещишин, Мирон Колодко). Як зазначив Мирон Колодко в коментарі „Гал-info”, його вихід з партії пов’язаний з авторитарними методами керівництва секретарем обкому СПУ Євгеном Таліповим, оскільки при  прийнятті ним рішень відсутня мотивація та аргументація, кулуарність домінує над публічністю та порушуються попередні домовленості. Все це призводить до внутрішніх конфліктів.
„Мій вступ до лав СПУ був обумовлений великим авторитетом її лідера Олександра Мороза та повагою до нього як до політика, так і людини. Я і далі залишаюсь на цій позицій, проте персона Євгена Таліпова викликає в мене зовсім протилежні думки та асоціації. Політичний феодалізм, який запровадив Таліпов на Львівщині, мені не до вподоби. Я із самого початку відчував себе в партії, як не в своїй тарілці, і відчував дискомфорт та упереджене ставлення Євгена Таліпова. Можливо, на нього вплинув мій авторитет і те, що я є більш публічна людина, ніж він. Я взагалі людина непартійна. Можливо, його зачепила моя яскраво виражена українськість, а ядро  партії складається з російськомовних. Зараз партії в Україні є проросійські та проукраїнські. Мені не подобається, що в списках я п’ятий, а перед мною такі одіозні фігури, як Петро Бесараб. При складанні списків діють родинні зв’язки.
Учора Мирон Колодко подав заяву про вихід з СПУ першому секретарю МК СПУ Віктору Савченку.
„Я вже зрозумів, що мені немає що робити в партії, коли на одній з конференцій заявив, що я майже ворог партії, а тепер мене навіть у 10-ку не беруть”, - зазначив Мирон Колодко.
На запитання, куди тепер піде Колодко в політиці, він зазначив, що в ПЗУ його нормально сприймають та чекають і не поведуться, як в СПУ: „Я завжди виступав за захист екології. У нас в міській раді ніколи не була пріоритетом екологія, у деяких українських містах Партія Зелених має 5-10%. Тепер я представлятиму в міській раді ПЗУ. В понеділок відбудуться збори ПЗУ, де буде розглянуте моє питання”. Враховуючи вищенаведені факти, Мирон Колодко виходить з СПУ, однак завдячує тим партійцям, які були з ним в добрих стосунках.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ