Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Митрополит Епіфаній помолився за захисників та перемогу у Святій Софії

Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній помолився у Святій Софії, кафедрі Київських Митрополитів, за Україну, за наших захисників, за народ, за перемогу. Про це йдеться у повідомленні на сторінці Митрополита.

"Зі зворушенням, скорботою, але водночас з піднесенням помолився у Святій Софії, кафедрі Київських Митрополитів, за Україну, за наших захисників, за народ, за перемогу.

У переддень війни, про яку нам ще не було відомо, ми молилися тут перед гробницею благовірного князя Ярослава Мудрого і його дружини Інгігерди-Ірини, згадуючи душі всіх побожних правителів України-Руси. За цей тиждень здається, що минула ціла епоха, коли в стражданнях і вогні боротьби народжується нова Україна – шанована усім цивілізованим світом, згуртована, незламна. Така, яку розбудовував свого часу благовірний князь Ярослав. Знаємо, що нині він, як і всі святі землі Української, стоїть у молитві перед Престолом Божим за наш народ, за перемогу і мир. Але серед усіх святих першою, Непереможною Воєводою та Нерушимою Стіною, є Владичиця Богородиця. Її образ Оранти (Молільниці) на апсиді храму вражає кожного, хто входить у Святу Софію. На жаль нині цей образ, як і сам собор, теж опинилися під загрозою варварської атаки.

Тож у молитві попросив, щоби Господь не допустив чужинцям зруйнувати державу нашу і святині наші, а воїнам і всім нам дав силу перемогти ворога.

Після цього оглянув встановлений напередодні на південно-східну баню храму хрест. Бурею він був скинений на землю, але його відновили й повернули на своє місце. Вірю, що так само і в державі нашій, нині охопленій бурею війни, спільними зусиллями досягнемо ми перемоги й відновлення", - сказано у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ