Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Митрополит Епіфаній привітав українок з Днем матері

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній привітав українок з Днем матері, який відзначається сьогодні, 8 травня.

Мати – як багато сенсів і почуттів вміщується в це коротке слово. В ньому все: і безмежна жертовна любов, і добро й ласка, і найтепліші обійми, і найрідніші очі, і лагідна посмішка, і надійний захист, і рідна домівка, і найсмачніший хліб, і найцікавіші казки, і безтурботне дитинство... Допоки живе мати, ми є дітьми...

Сьогодні в Україні відзначають День матері. Вони, як ніхто інші, переживають найстрашніші часи жорстокої війни, рятуючи й ховаючи від куль своїх дітей, турбуючись про рідних, близьких. Материнське серце разом з воїнами на фронті. Воно – завжди поруч з пораненими у шпиталях, з тими, хто опинився в полоні, з тими, кого катують люті росіяни. 

Сукупно "материнське серце" всіх українок сьогодні дуже вистраждане, зранене й болить – не лише за рідних дітей, а й за інших, бо для них чужих дітей не буває. Але попри страждання, біль і страх, у ньому ніколи не згасає вогник співчуття і любові, який зцілює рани і дарує надію, дає сили жити, оберігати, допомагати тим, чиє життя ввірене їм Господом. 

Помолімося за всіх матерів України! Нехай Господь береже їх, а Матір Божа покриває їх Своїм чесним омофором від усіх бід й усякого зла.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ