Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митрополит Епіфаній взяв участь у науковій конференції "Томос і Україна"

Митрополит Епіфаній взяв участь у науковій конференції
Митрополит Епіфаній взяв участь у науковій конференції "Томос і Україна"
Митрополит Епіфаній взяв участь у науковій конференції
Митрополит Епіфаній взяв участь у науковій конференції "Томос і Україна"
Митрополит Епіфаній взяв участь у науковій конференції
Митрополит Епіфаній взяв участь у науковій конференції "Томос і Україна"
1/3
Блаженнійший Митрополит Епіфаній сьогодні, 11 квітня, у межах дводенного візиту на Львівщину відвідав місто Дубляни. Про це повідомили у прес-службі ЛОР.

У Львівському національному аграрному університеті він взяв участь у науковій конференції ʺТомос і Українаʺ з нагоди надання Україні Томосу про автокефалію Православної церкви України.

Участь у заході також взяли голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, голова Львівської ОДА Олег Синютка, духовенство, студенти, викладачі, працівники вузу.

Митрополит Епіфаній на початку своєї промови наголосив, що 2019 рік – є особливим роком для України та Української православної церкви, бо він назавжди увійде в історію як рік Божої милості до українського народу.

ʺАдже саме 6 січня ми отримали Томос про автокефалію Православної церкви України. Багато століть ми чекали на цю подію. Українська православна церква – церква українського народу. Підтримка українського народу постійно зростала, особливо після подій 2013 – 2014 років. Ці події відкрили очі багатьом нашим співгромадянам на те, яка ж церква є насправді українською. А українською є та церква, яка першою стала на захист тих, які повстали проти неправди. І ви знаєте, що першим свої двері відчинив саме Михайлівський золотоверхий монастир. З того часу українська церква завжди була на Майдані.

А після Революції гідності наші капелани несуть своє відповідальне служіння вже на теренах східної України, де відбувається війна. Проти нашої держави агресор відрив вогонь, щоб знищити нас повністю. Але ми показали, що українці – сильні духом і, якщо цей дує є сильним, то ніяка зброя не здолає нас. Бо протягом цих п’яти років ми зуміли збудувати свою потужну українську армію, яка стоїть на варті нашого миру. Завдяки сучасним героям у нашій новітній історії ми маємо можливість житиʺ, - сказав Митрополит Епіфаній.

У своєму слові Олександр Ганущин підкреслив, що участь у цій конференції Митрополита Епіфанія – запорука високого майбутнього результату наукових досліджень. ʺВони ще більше сприятимуть утвердженню Православної церкви України як на території нашої держави, так і за її межами в частині визнання київського престолу всіма православними церквамиʺ, - зауважив він.

Крім того, очільник облради побажав усім українцям витримки, миру, спокою. ʺПереконаний, що все буде добре. Слава Ісусу Христу і слава Україні!ʺ, - резюмував Олександр Ганущин.

Варто зауважити, що під час конференції Блаженнійший Митрополит Епіфаній вручив голові Львівської обласної ради Олександру Ганущину Благословенну грамоту за заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою та побожним народом.

Додамо, що в межах заходу Митрополит Епіфаній отримав почесну відзнаку доктора Львівського національного аграрного університету.

Повідомимо, що сьогодні, 11 квітня, о 16:00 у храмі Успіння Пресвятої Богородиці в м. Дубляни Митрополит Епіфаній зустрінеться з парафіянами.

Нагадаємо, що у середу, 10 квітня, у Львові в Соборі Успіння Пресвятої Богородиці Митрополит звершив молебень перед списком чудотворної ікони Божої Матері «Кікська», розпочав утреню з читанням Великого покаянного канону прп. Андрія Критського у Свято-Покровському соборі, а також зустрівся з головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ