Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митрополит Епіфаній закликає українців позбутися звички лихослів'я

У своєму зверненні Митрополит Епіфаній наголосив, що поширення лайки серед українців є наслідком війни, проте це небезпечна звичка, яка потребує подолання.

У своєму зверненні в соціальних мережах Митрополит Епіфаній наголосив на небезпеці поширення лихослів'я та матів серед українців.

"Війна, породжена і підтримувана дияволом, отруює все довкола. Одна з цих небезпечних отрут – гріх лихослів’я, лайка, вживання принизливої, грубої, нецензурної лексики і матів", - написав він.

За словами Митрополита, хоча багато хто виправдовує цю звичку стресом від війни, лихослів'я насправді є великим гріхом, який шкодить як тому, хто його вживає, так і тому, хто чує.

"Лихослів’я – один із найпідступніших гріхів через те, що дуже часто з'являється спокуса вважати його чимось незначним, тимчасовим, якось його виправдати, не помітити, призвичаїтись", - наголосив він.

Митрополит Епіфаній закликав українців робити "правильний вибір" і не вживати "лайливі слова", адже, за його словами, вони є "ніби антимолитва, мова занепалих духів, мова пекла".

"Не забруднюйте своє слово, свою думку, своє серце. Пам'ятайте, що ваші слова – це вершина айсберга, що має продовження у глибині вашого серця. Нехай ця глибина буде світлою, спокійною і мирною, а зло, навіть у вигляді чорних слів, нехай не торкається її!", - закликав Митрополит.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ