Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

"Митрополит", якого не випустили з ОРДО, написав листа генералу СБУ

Митрополит Донецький і Маріупольский Іларіон написав листа-прохання голові Донецької військово-цивільної державної обласної адміністрації Олександру Куцю, щоб той допоміг йому з перетином лінії розмежування.

Про це 10 грудня повідомляє прес-служба Донецької єпархії УПЦ МП.

"Анулювання мого електронного пропуску ставить під загрозу зриву можливість будь-яких моїх дій, як постійного члена священного синоду УПЦ (МП), що вимагає моєї особистої присутності", - написав митрополит.

"Звертаюся до Вас з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася, звернутися до керівництва відповідних профільних установ України, від яких залежить відновлення можливості для мене продовжувати здійснення виконання обов’язків, покладених на мене УПУ (МП)", - додав Іларіон у зверненні.

За його словами, за 23 роки його архієрейського служіння в Донецькій області збудовано понад 500 типових храмів, він також є повним кавалером ордену "За заслуги перед Україною", почесним громадянином міст Донецька та Маріуполя.

Як повідомлялося, 9 грудня прикордонники заборонили митрополиту УПЦ МП Іларіону перетнути лінію розмежування на КПВВ "Новотроїцьке".

За його словами, він їхав з окупованого Донецька в монастир Волноваського району Донецької області для спільної молитви з архієреями УПЦ МП.

Він додав, що єдиною причиною заборони, яку йому озвучив співробітник СБУ, виявилося "особливе розпорядження з Києва".

Генерал-майор Олександр Куць, до призначення на посаду голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації очолював управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ