Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Митці чотирьох країн створюють арт-об’єкти у доповненій реальності про війну в Україні

Митці з Данії, Італії, Франції та України створюють спільний проєкт «Оповідання у доповненій реальності про війну та мир» («Augmented Reality Tales of War and Peace – ARTWP»), у фокусі якого – російсько-українська війна, — інформує пресслужба ЛМР.
Фото: ЛМР

В межах цього проєкту діячі сфери культури цих країн, серед яких композитори, театрали, поети, письменники та художники, разом рефлексують над наслідками російської агресії в Україні, осмислюють, що ж таке мир та перемога, і яка роль митця в цьому процесі.

Україну в цьому проєкті представляють письменник та перекладач Остап Сливинський, поетка і письменниця Катерина Міхаліцина та ілюстраторка Анастасія Аврамчук.

Вже відбулася перша робоча сесія проєкту у Роскілле (Данія). В грудні учасники матимуть змогу спільно попрацювати у Божансі (Франція), а наступного року – у Козенці (Італія) та Львові (Україна). Завершальна сесія, а також презентація результатів та підсумків проєкту відбудеться у травні 2024 року у Львові.

Підсумком цього проєкту стануть об’єкти у доповненій реальності на тему війни і миру, які будуть доступні на постійній основі до перегляду мешканцям міст-учасників проєкту: Роскілде, Козенца, Божансі та Львова.

Проєкт «Оповідання у доповненій реальності про війну та мир» реалізовується у рамках програми Європейського Союзу «Креативна Європа» (Creative Europe Programme).

Слідкувати за перебігом проєкту можна тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ