Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МЗС Польщі оголосило протест послу Бельгії через надання візи депортованій українці

Як повідомило 26 вересня "Польське Радіо", Варшава оголосила демарш послу Бельгії у зв'язку з видачею візи особі, внесеної у Шенгенську інформаційну систему.

«Рішення бельгійської влади про видання візи Людмилі Козловській - особі, внесеній у список небажаних осіб в Шенгенській зоні, підриває її (Шенгенської зони - ред.) безпеку. Польща зі стурбованістю сприйняла рішення Бельгії», - заявили у Міністерстві закордонних справ Польщі.

На підставі тимчасової бельгійської візи голова фонду «Відкритий діалог» Людмила Козловська в середу, 26 вересня, прибула до Брюсселя для участі в конференції на тему верховенства закону і правосуддя в Польщі, організовану групою євродепутатів від фракції лібералів.

У вівторок, 25 вересня, в МЗС Польщі викликали поcла Бельгії у Варшаві, і оголосили йому демарш (протест) у зв'язку з видачею бельгійської візи громадянці України, внесеній Польщею у Шенгенську інформаційну систему.

У комюніке МЗС наголошується, що польська влада підтримує свою позицію про визнання Людмили Козловської небажаною особою на території Європейського Союзу. Це рішення було прийнято на підставі клопотання Агентства внутрішньої безпеки Польщі. У польської влади, зокрема, виникли сумніви щодо джерел фінансування очолюваного Козловською фонду «Відкритий діалог».

Розслідування українського порталу «Антикор» і польських ЗМІ вказує на співпрацю Козловської з ФСБ Росії, а також на непрозорі джерела фінансування фонду «Відкритий діалог». Фінансував фонд, зокрема, казахський олігарх Мухтар Аблязов.

Людмила Козловська прибула до Брюсселя на запрошення лідера фракції Альянс лібералів і демократів за Європу Гі Вергофстадта, який закликав бельгійську владу видати їй візу. Політик вимагає також, аби цим питанням зацікавилася Європейська комісія. У листі до її президента Вергофстадт написав, що є побоювання, що польська влада, використовуючи правила Шенгенської зони, керувалася політичними міркуваннями, депортуючи Людмилу Козловську, яка неодноразово критикувала владу у Варшаві.

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ