Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МЗС Польщі засудило антиукраїнські гасла на аграрних протестах

Міністерство закордонних справ Польщі засуджує пропутінські та антиукраїнські гасла на аграрних протестах. Як заявив речник відомства Павел Вронський, йдеться про “спробу безвідповідальних елементів або пропутінських агентів взяти під контроль фермерський рух”.

Він закликав організаторів фермерських страйків звернути увагу на те, хто привносить проросійський наратив у протести, і відмежуватися від таких людей.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на RMF FM.

"Антиукраїнські тиради, прославляння Путіна та заклики до нього знищити українців звучать як спроба крайніх, безвідповідальних елементів або пропутінських агентів взяти під контроль фермерський рух. Ці гасла, які з'явилися, є шокуючими. Вони шкодять Польщі, репутації польської нації, яка першою прийняла українців і відкрила для них свої домівки", — сказав Вронський у коментарі RMF FM.
За словами Вронського, проросійський наратив у протестах дискредитує фермерів та їхню справу. Він наголосив, що пропутінські плакати не допомагають фермерам та “вирішенню суперечки з Україною”.

“Єдиний, хто від цього виграє — це російський диктатор Володимир Путін", — пояснив речник.
За його словами, для нього не має значення, хто висуває проросійські вимоги — агенти чи "корисні ідіоти".

"Путін, наведи порядок з Україною, з Брюсселем і з нашими правителями"
20 лютого під час акції протесту фермерів на виїзді з автостради А1 в Гожичках на одному з тракторів був вивішений прапор СРСР і напис: "Путін, наведи порядок з Україною, Брюсселем і нашими правителями".

Як повідомила PAP прессекретарка Водзіславсько-Шльонського районного відділу поліції Малгожата Конярська, чоловіка, який керував цим транспортним засобом, зупинили для перевірки.

“Він був нами ідентифікований. Процесуальних підстав для його затримання не було. Всі матеріали, які були отримані на місці події, сьогодні були передані до прокуратури", — додав співробітник поліції.
Матеріали, які перейшли з поліції до прокуратури у Водзіславі Шльонському, в середу, 21 лютого, мають передати до Окружної прокуратури в Глівіце-Східному, повідомили PAP у Водзіславській прокуратурі. Саме цей підрозділ у Глівіце веде провадження у справах, пов'язаних з так званими “злочинами на ґрунті ненависті”.

Прессекретарка районної прокуратури Глівіце Йоанна Сморчевська підтвердила PAP, що дані, надані прокуратурі, містять також висновки щодо особи чоловіка, який створив і вивісив банер. За її словами, заплановані судові дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ