Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МЗС України оприлюднило заяву до 5-х роковин збиття літака рейсу МН17

МЗС України опублікувало заяву до 5-х роковин збиття літака рейсу МН17.

Цього дня 5 років тому 298 безневинних цивільних осіб, включаючи 80 дітей, із 10 країн світу втратили свої життя в результаті жахливого збиття малайзійського літака ʺБоїнг-777ʺ рейсу MH17 російською зенітно-ракетною системою ʺБукʺ, запущеною із непідконтрольної Україні території Донбасу. Цей день назавжди залишиться трагічною сторінкою історії не лише для України, а для всього світу.

Міністерство закордонних справ України висловлює щирі співчуття всім родичам та близьким тих, хто загинув в цій катастрофі.

Незважаючи на всі зусилля Російської Федерації по блокуванню процесу розслідування та перекладення своєї відповідальності за участь у збитті літака рейсу МН17, Спільна слідча група, до якої входять представники слідчих органів і прокурорів з Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України, вже встановила перших

4 підозрюваних, які постануть перед судом 19 березня 2020 року. Це росіяни Ігор Гіркин, Сергій Дубінський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко. І це лише початок. В подальшому будуть встановлені особи безпосередніх виконавців.

Нашим спільним обов’язком та пріоритетом залишається встановлення справедливості та притягнення до відповідальності усіх винних у цьому страшному терористичному акті. Відповідальність неминуча. Кожен має відповідати за свої протиправні вчинки.

Збиття літака рейсу МН17 є не лише кримінально караним діянням, але і порушенням Російською Федерацією норм міжнародного права, зокрема Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Цей жахливий злочин не залишиться безкарним. Слідство визначить усіх винних у смерті 298 цивільних осіб, а незалежний суд визначить справедливе покарання. Справедливість буде відновлено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ