Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС України порадило послу Грузії вертатися у Тбілісі

Йому висловлено рішучий протест у зв’язку із суттєвим погіршенням стану ув’язненого Міхеіла Саакашвілі

Фото: Depositphotos

Міністерство закордонних справ України запропонувало послу Грузії в Україні Георгію Закарашвілі повернутись у Тбілісі для проведення консультацій з урядом з метою пошуку шляхів вирішення ситуації з ув'язненим у Грузії Міхеілом Саакашвілі.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві поінформували, що на виконання доручення Президента 4 липня до Міністерства закордонних справ був викликаний посол Грузії в Україні Георгій Закарашвілі. Йому висловлено рішучий протест у зв’язку із суттєвим погіршенням стану ув’язненого в Грузії громадянина України Міхеіла Саакашвілі.

«Грузинському дипломату було наголошено, що таке ставлення до Міхеіла Саакашвілі є абсолютно неприйнятним. Грузинська влада має припинити знущання над громадянином України. У зв’язку з цим послу Грузії в Україні Георгію Закарашвілі було запропоновано повернутися до Тбілісі для проведення консультацій задля пошуку шляхів вирішення ситуації, що склалася», - повідомили в МЗС.

У міністерстві зазначили, що українська сторона наголосила на готовності невідкладно обговорити питання перевезення Саакашвілі в Україну для лікування та догляду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ