Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

МЗС України: продовження ембарґо на українське зерно є «категорично неприйнятним»

МЗС України: «Вважаємо категорично неприйнятним продовження торговельних обмежень на імпорт аграрної продукції України після того, як 15 вересня сплине дія заборони Європейської Комісії»

Міністерство закордонних справ України заявило, що намір Польщі, Словаччини, Болгарії, Румунії та Угорщини продовжити заборону на імпорт українського зерна до кінця поточного року, є «категорично неприйнятним». Про це повідомило Польське радіо.

«Звернули увагу на заяву міністра сільського господарства Польщі про те, що його країна, а також Словаччина, Болгарія, Румунія та Угорщина підтримують продовження заборони на імпорт українського зерна до кінця 2023 року. Вважаємо категорично неприйнятним продовження торговельних обмежень на імпорт аграрної продукції України після того, як 15 вересня мине дія заборони Європейської Комісії», - йдеться в тексті заяви, опублікованої в суботу.

В українському міністерстві також зазначили, що наміри додати до переліку заборонених до імпорту товарів й інші категорії української продукції – викликає «повне непорозуміння».

«Такі односторонні обмеження не відповідають духу і букві Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і принципам і нормам Єдиного ринку ЄС», - наголошується у заяві відомства.

МЗС України закликало керівництво Європейського Союзу та країни, деякі з яких отримали додаткове фінансування відповідних секторів з європейського бюджету, знайти збалансоване рішення на основі законодавства ЄС та Угоди про асоціацію.

«Тільки в дусі солідарності можна протидіяти викликам, спричиненим російською агресією проти України, зміцнювати Єдиний ринок ЄС», – заявило міністерство закордонних справ України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ