Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МЗС України висловило солідарність з народом Грузії

Міністерство закордонних справ України висловило солідарність із грузинським народом в його прагненні продовжити розбудову європейського майбутнього Грузії.
Фото: Getty Images

Про це йдеться у заяві відомства, опублікованій сьогодні, 8 березня. 

Міністерство закордонних справ України зауважило, що уважно слідкує за подіями в Тбілісі.

МЗС України поділяє позицію ЄС, що Грузія як держава, яка прагне здобути членство в Європейському Союзі, має неухильно ґарантувати громадянам їхні основоположні права та свободи, зокрема право на мирний протест.

«Ми також взяли до уваги намір Президентки Грузії Саломе Зурабішвілі ветувати закон про так званих «іноземних агентів», який підважує діяльність громадянського суспільства. Поділяємо позицію ЄС про те, що проєкт закону в його нинішній редакції суперечить європейським цінностям та стандартам», – додали у відомстві.

Нагадаємо, протести проти закону, який називають проросійським, спалахнули у вівторок, 7 березня, після того, як парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроєкт про іноагентів. Демонстрація швидко переросла у пряму сутичку між поліцейськими та мирними протестувальниками.

Згодом учасники масового протесту знесли паркан під парламентом. Вони намагалися прорватися до будівлі. Водночас президентка Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала вимоги мітингувальників.

Сьогодні, 8 березня, у Тбілісі мітинги продовжились. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ