Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На 6 вакансій в Західному апеляційному госпсуді претендує 30 суддів

Як стало відомо Гал-інфо з інформації, наданої Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, на зайняття шести вакантних посад суддів Західного апеляційного господарського суду претендує 30 осіб.

Саме стільки суддів за останніми даними обліку Комісії звернулися для участі в конкурсі на зайняття вакантних посад. суддів Західного апеляційного господарського суду. У їх числі – судді господарських суддів Львівської, Тернопільської , Чернівецької, Закарпатської та Миколаївської областей.

Найбільше претендентів – із господарського суду Львівської області. Поміж них – суді, що обіймають посади заступників голови даного госпсуду: Чорній Лідія Захарівна та Артимович Василь Михайлович.

Наразі конкурс на зайняття шести вакантних посад суддів Західного апеляційного господарського суду, що був оголошений рішенням Комісії від 09.08.2019 року, перебуває на стадії встановлення відповідності осіб вимогам до кандидата на посаду судді апеляційного суду на підставі поданих кандидатами документів.

Нагадаємо: Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 09 серпня 2019 року оголошено конкурси на зайняття 346 вакантних посад суддів в апеляційних судах, з яких: в апеляційних судах з розгляду цивільних і кримінальних справ, а також справ про адміністративні правопорушення – 285, в апеляційних судах з розгляду господарських справ – 31, в апеляційних судах з розгляду адміністративних справ – 30.

Західний апеляційний господарський суд у Львові створили в 2018 році на виконання указу президента України про ліквідацію апеляційних господарських судів та утворення апеляційних господарських судів в апеляційних округах. Окрім справ з Львівської області, тут розглядають справи з Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької і Тернопільської областей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ