Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На адмінмежі з Кримом вдосконалюють роботу КПВВ

На адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим Державна прикордонна служба України продовжує системно працювати над виконанням покладених на неї завдань. Всі заходи здійснюються у відповідності до доручень Президента України та рішень Уряду. Робота проводиться у тісній взаємодії з іншими правоохоронними та контрольними органами і громадськими формуваннями. Про це повідомили у Держприкордонслужби України.

Зокрема, враховуючи набуття чинності Постановою КМУ від 16.12.15 №1035, якою визначено порядок перевезення різних груп товарів між материковою частиною та тимчасово окупованою територією АР Крим, Держприкордонслужба ініціювала та провела з представниками зацікавлених відомств спільні координаційні наради на яких обговорено організацію несення служби в КПВВ і обмін інформацією. Крім цього, де це необхідно, внесені зміни до Технологічних схем пропуску осіб і транспортних засобів.

Також разом із активістами громадських організацій – організаторів т.з. торгівельної блокади та представниками кримсько-татарського народу опрацьовується спільна платформа для здійснення контролю на адмінмежі із ТОТ Криму. Також здійснюється співпраця у відповідності до Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону».

Окрім цього, Держприкордонслужба продовжує заходи щодо протидії зловживанням серед персоналу. Так, нинішнього тижня на цьому напрямку розпочала роботу вповноважена група Адміністрації прикордонного відомства, яка повинна дати принципову оцінку діяльності керівників підрозділів та органів охорони кордону. Також активізовано роботу внутрішньої та власної безпеки.

Загалом минулого року лише на цьому напрямку проведено 230 перевірок та 228 службових розслідувань, в результаті яких майже 600 військовослужбовців притягнуті до дисциплінарної відповідальності, звільнено 2 військовослужбовця, переміщено на інші посади 28 військовослужбовців, у 4 випадках – притягнуто до кримінальної відповідальності, а у більше ніж 100 – до адміністративної.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ