Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Amazon зростає кількість самвидавних книжок про коронавірус

На Amazon з’являється усе більше самвидавних електронних книжок про коронавірус – від дитячих оповідань до ʺплагіатнихʺ порадників, як уникнути хвороби.
Фото обкладинки з сайту Amazon

Про це повідомляє ʺThe Guardianʺ, - передає Читомо.

За запитом ʺкороновірусʺ на сайті Amazon в розділі ʺКнигиʺ вже видає понад 1000 результатів. 903 книжки були опубліковані протягом останнього місяця. Десятки з цих видань присвячені порадам щодо уникнення вірусу, дослідженням хвороби, хроніці подій тощо і є плагіатом новинних матеріалів.

Наприклад, книжка Карли Пенг ʺWuhan 2020 Coronavirus Outbreakʺ, яка коштує 8 доларів, містить переважно інформацію зі звіту від ʺClarivate Analyticsʺ, доступного онлайн. А книжка Тайлера Моррісона ʺWuhan Coronavirusʺ за 5 доларів базується на матеріалах із сайту ʺNBSʺ.

Серед більш оригінальних книжок, що з’явилися завдяки коронавірусу, посібник від Аманди Кінг про те, як зробити власний антисептичний засіб удома (ʺWhy Worry About Buying Hand Sanitizers from the Stores When You Can Make Your Own at Home?ʺ) та дитяча книжка від Еллі Джексон та Лаури Коллвуд (ʺThe Little Corona King: A Gentle Story For Children About The Coronavirusʺ), яка обіцяє пояснити коронавірус дітям у ʺлагідний і позитивний спосіб та зі щасливим закінченнямʺ.

Amazon уже видалили десятки книжок із сайту і заявили, що ʺ… завжди вимагали від продавців, авторів та видавців надавати точну інформацію з деталями продукту, і ми будемо видаляти ті продукти, що порушують нашу політикуʺ.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Львівська опера перенесла постановки у зв’язку з карантином.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ