Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

В обласному госпіталі відкрили реабілітаційне відділення для захисників і захисниць

У новому реабілітаційному відділенні на базі Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи можуть одночасно лікувати 50 військових.
Фото: ЛОР

У межах проєкту в лікарні відновили 10 палат, які розфарбували патріотичними малюнками, адміністративну частину, ординаторські, коридори, закупили інвентар, побутову техніку, телевізори, засоби гігієни, постільну білизну, книги, передає пресслужба ЛОР.

Оновлення колишнього відділення відновного лікування, а тепер відділення реабілітації обійшлося в три мільйони гривень.

«Уже зараз в палатах приймають перших пацієнтів на реабілітацію. Наші захисники заслуговують на те, щоб перебувати в належних умовах і мати якісне лікування у наших медичних закладах», - зазначив директор госпіталю  Максим Прикупенко.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак також обговорила з керівництвом лікарні подальші плани розвитку. Йдеться про облаштування нових операційних, палат інтенсивної терапії, кабінетів прийому лікарів, санвузлів, облаштування заїзду для карет швидкої допомоги, стоянки.

«Продовжуються ремонти в приміщеннях, де встановлять медичне обладнання, отримане за сприяння Львівської обласної ради. Наша співпраця матиме продовження у наступному році. На черзі реалізація міжнародного проєкту створення реабілітаційного відділення і відділення соціальної адаптації воїнів. Участь у проєкті вже підтвердили п’ять країн, чимало українських та іноземних благодійників», - зазначила Ірина Гримак.

«Останніх пів року цей проєкт був для нас ключовим. Ми розуміли, що хлопці, які втратили руки, ноги, перебувають у важкому психоемоційному стані й заслуговують на те, щоб проходити реабілітацію та лікування в комфортних умовах», — наголосила співініціаторка проєкту Ганна Крисюк.

Додамо, проєкт «Відновлення реабілітаційного відділення для захисників та захисниць України» тривав із травня.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ