Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На "Беркут", який побив людей під Києво-Святошинським судом, прокуратура завела кримінальне провадження

Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження після повідомлень ЗМІ про застосування сили бійцями "Беркута" біля Києво-Святошинського суду і щодо отримання тілесних ушкоджень екс-міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком. Повідомила прес-служба прокуратури Києва.

"За повідомленнями про застосування сили працівниками "Беркут" біля Києво-Святошинського суду, а також щодо отримання тілесних ушкоджень громадянином Ю.луценка на проспекті Перемоги, 109, прокуратурою Києва розпочато кримінальне провадження за статтею "Перевищення службових повноважень". В рамках розслідування слідчі прокуратури встановлять об'єктивну картину події на території суду, а також в подальшому близько Святошинського райвідділу міліції", - повідомила прес-служба прокуратури Києва.

У прокуратурі підкреслили, що в даний час офіційні заяви про побиття людей працівниками міліції до прокуратури не надходили, слідство розпочато за ч. 2 ст. 365 КК України за інформацією, наявною у ЗМІ.

У той же час слідчі міліції за тим же подіям почали кримінальні провадження за фактом хуліганства з боку мітингувальників, незаконного втручання в діяльність суду, а також опору працівникам міліції.

Як повідомлялося, співробітники спецпідрозділу "Беркут" застосували силу проти мітингувальників біля Києво-Святошинського суду, в якому був оголошений вирок "васильківським терористам".

Згодом активісти Автомайдану блокували автобуси з бійцями "Беркуту" біля будівлі Святошинського РВВС. В результаті зіткнення були побиті Юрій Луценко, а також депутат-свободівець Едуард Леонов.

Після цього активісти вимагали від "беркутівців" негайно зняти маски. Бійці не відразу прислухалися до висунутих вимогою, але згодом все ж залишили заблоковані автобуси біля Святошинського РВВС і зайшли в ділянку. Вони виходили групами. Після того, як друга група пройшла, не знявши маски, люди обурилися і заблокували прохід наступній групі беркутівців. Вони не розступилися, поки беркутівці не зняли маски.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ