Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Буковині службовий собака вивів прикордонників на слід пачкарів

Щонайменше годину часу знадобилося прикордонникам Чернівецького загону, аби зібрати всі ящики з тютюновими виробами, які втікаючи від охоронців кордону покинули пачкарі. Про це повідомили 30 вересня Гал-інфо у прес-службі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.
Фото Держприкордонслужба

Так, минулої доби, завдяки швидкому та вчасному обміну інформацією з румунськими колегами, прикордонникам відділу «Фальків» вдалося позбавити пачкарів чергової партії сигарет. Основну роль в цьому зіграв службовий собака, який вивів групу реагування на сліди правопорушників. Останні якраз подолали загороджувальний паркан, і вже прямували в сторону кордону, де на них чекали спільники. Ймовірніше, спільниками були так звані, «фішкарі» - особи, що відстежують переміщення прикордонних нарядів. Мабуть, саме цих людей виявив прикордонний наряд сусідньої країни, про що поінформував українських колег.

При спробі затримати правопорушників, військовослужбовці здійснили декілька попереджувальних пострілів, проте зловмисники не одразу покидали свої ноші, як це вони роблять зазвичай, а намагалися разом із ними втекти. Однак, за перших кілька десятків кроків правопорушники зрозуміли, що їм цього зробити не вдасться, а тому покинули товар, розкидавши його по місцевості. Врешті прикордонникам знадобилося трохи часу, щоб зібрати всі покинуті пакунки.

Як згодом з’ясувалося, що чоловіки намагалися перемістити до сусідньої Румунії 6340 пачок сигарет марки «Ашима». За попередньою оцінкою втрати пачкарів сягають близько 250 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ