Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Буковині збирають кошти на лікування маленького хлопчика

Владиславу Камінному 11 місяців. Він єдина і дуже довгоочікувана дитина в сім’ї. Наприкінці листопада минулого року Владусеві поставили діагноз СМА 2 типу - спінальна м’язова атрофія.

Хлопчик не може повзати, не має опори в ніжках. Він не може самостійно сидіти, чи, навіть, перевернутись. А найгірше те, що захворювання прогресує і щодня Владислав стає все слабшим. Без лікування, з часом, він може втратити здатність їсти, ковтати та, навіть, дихати. 

Донедавна ця недуга вважалась невиліковною. Тепер у Владиславчика з’явився шанс на нормальне життя. Єдиним способом врятувати життя хлопчика є одноразове введення препарату «ZOLGENSMA», який зупиняє розвиток хвороби назавжди. Проте вартість цих ліків надто висока - понад 2 мільйони доларів. 

25 листопада батьки Владислава, Віка та Вадим, відкрили благодійний збір коштів на порятунок життя свого сина. Згодом створили благодійний фонд «Зроби для мене диво». Зараз десятки волонтерів по всій Україні ведуть активну роботу по залученню коштів: влаштовують благодійні ярмарки, організовують збори на концертах, ведуть активну онлайн роботу у соцмережах, влаштовують власні благодійні події та акції, звертаються по допомогу до підприємців та залучають ЗМІ. 

Проте, попри всі намагання, батьки та волонтери можуть не встигнути. Існують обмеження щодо введення уколу ZOLGENSMA. Препарат дозволено застосовувати дітям віком до 2 років та з масою тіла не більше 13,5 кг.

Батьки Владислава звертаються по допомогу до всіх небайдужих. Допоможіть дитині повірити у Диво! Долучіться до збору, важливий будь-який внесок!

Долучитися до збору коштів можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ