Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На "Чонгарі" утворилася велетенська черга у напрямку Криму

На адміністративному кордоні Херсонської області з анексованим Кримом на пункті пропуску "Чонгар" вдень 21 серпня утворилася черга з понад 500 осіб.

Люди стояли в черзі до паспортного контролю в бік Криму приблизно три години через те, що на паспортному контролі працювало всього одне вікно, передає Радіо Свобода.

Як повідомив представник Держприкордонслужби України Максим Сорока, черга зібралася через наплив людей, які приїхали з поїзда "Київ – Новоолексіївка". Станом на 16:00, черги вже не було.

"Є такі моменти, коли приходить поїзд у Новоолексіївку. Частина людей прямує до Криму. Є такі, які повертаються, а є такі, що їдуть назад. Трапляється, що вони одночасно прибувають на КПВВ. Кажуть, що там одне віконце працює. Так не буває. У нас влітку працює по два віконця. Коли йде додатковий наплив, то організовуються додаткові місця. В середньому на одну людину йде до 30 секунд", – пояснив Сорока.

Раніше в прес-службі Херсонської обласної державної адміністрації повідомили, що пункти пропуску "Каланчак" і "Чонгар" на адміністративному кордоні між анексованим Кримом і Херсонщиною планують облаштувати до 15 листопада.

13 липня голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв пообіцяв президенту України Володимиру Зеленському, що встигне облаштувати "дві якісні режимні зони на КПВВ "Чонгар" і "Каланчак" до 15 листопада. До 31 грудня, за його словами, проект буде реалізований в повному обсязі –разом з автовокзалами і сервісними центрами.

Нагадаємо, у Криму археологи виявили візантійські фрески.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ