Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На чиновників очікують масові посадки через "липових" пенсіонерів

В процесі верифікації отримувачів соціальної допомоги виявили велику кількість "липових" пенсіонерів та переселенців, а, відтак, на чиновників, які "допомагали" таким громадянам отримувати відповідні посвідчення, очікує кримінальна відповідальність. Повідомив інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева і додав, що боротися і карати за зловживання у соціальній сфері повинні правоохоронні органи.

"Нині триває процес верифікації, який проводить Мінфін. І якщо такі факти викривають, вони зобов’язані передавати їх правоохоронним органам. Якщо посадова особа робить службове підроблення, перевищує службові повноваження, зловживає владою і це призводить до витрат із бюджету, до прямої шкоди — то, звичайно, це повинна бути кримінальна відповідальність і люди повинні відповідати", − повідомив Рева.

В той же час голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка повідомив, що верифікація засвідчила невтішні показники.

"Протягом останніх двох років випадків, коли пенсію отримують мертві душі, або псевдопенсіонери побільшало. Насамперед, це пов’язано із тим, що на Донбасі сильно розвинувся так званий "пенсійний туризм".

За словами Кукуріки, першопричиною такого розвитку подій все ж є високий рівень корупції в органах соціального захисту.

"Велика кількість корупціонерів і сьогодні перебуває на посадах в органах пенсійного та соціального захисту. Саме такі продажні чиновники й породили масову роздачу фальшивих пенсійних посвідчень", - зауважив голова Партії Пенсіонерів.

Нагадаємо, раніше Партія Пенсіонерів повідомляла, що підвищення мінімальної заробітної плати суттєво не вплине на зменшення дефіциту Пенсійного фонду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ