Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На День Незалежності "Дударик" традиційно відправить Акафіст до Богородиці

Капела «Дударик» запрошує відправити Акафіст до Пресвятої Богородиці 24 серпня о 15:30 традиційно біля пам’ятника Тарасу Шевченку.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це Гал-Інфо повідомили організатори події.

У такий спосіб капела щорічно відкриває співочий сезон, цьогоріч ювілейний, 50-ий.

«Так з першої річниці і по нині представники Церков України, її влади, громада Львова, гості і рідні у супроводі капели «Дударик» відправляють цю молитву «на стоячи» зі щирою вірою у те, що допоки молимось і дякуємо доти і триваємо, живемо в незалежній Державі. По завершенні Акафісту капела «Дударик» представить громадськості ретроспективу Українського Гімну – Козацького, Русинського, Стрілецького, Повстанського, Духовного і Державного. Вітаємо Вас зі Святом нашої Незалежності!» – розповів керівник «Дударика» Дмитро Кацал.

Довідка Гал-Інфо

Акафіст - це хвальна відправа з читанням і співами на честь Христа, Богородиці та певних святих. Під час акафісту вимагалось обов'язково стояти, звідси й назва акафіст (від грец. α — не, καθιςω — сідаю). Акафіст побудований на Святому Письмі, перлинах віри і історичних подіях поетичними засобами, особистими переживаннями автора і тих, хто з вірою і любов’ю співають цей гімн радості, подяки і прослави.

Акафіст до Пресвятої Богородиці є найдавнішим, його було укладено у V-VII століттях, всі інші акафісти написані за його взірцем.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ