Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Дніпропетровщині завадили потраплянню на ринок майже 10 тонн фальсифікованого алкоголю

Працівники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області, слідчі головного управління Національної поліції в Дніпропетровської області припинили функціонування підпільних цехів. Виробництво фальсифікованого алкоголю знаходилося на території міста Кривий Ріг та Широківського району. Крім того, були встановлені організатори незаконної діяльності та місця зберігання вказаної продукції. Про це повідомила Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Під час слідства правоохоронці з’ясували, що група осіб займалась не лише виготовленням фальсифікату, але і розповсюдженням «алкогольної» продукції. При цьому використовувались підроблені марки акцизного податку України та логотипи торгівельних марок як українського, так і іноземного виробника.

Фальсифікована продукція у скляній та пластиковій тарі розповсюджувалася на території міста Кривий Ріг та Дніпропетровської області.

У вівторок, 11 червня, правоохоронці провели 18 санкціонованих обшуків за місцем підпільного виробництва, зберігання та проживання фігурантів. За результатами заходів було вилучено майже 2,5 тонн спирту та майже 10 тонн готової до реалізації «горілки». Також у ході обшуків було вилучено понад 130 тисяч гривен, одержаних від продажу фальсифікату, обладнання та 2,9 тисяч пачок тютюнової продукції різних марок.

Загальна вартість вилученої продукції сягає 1,7 мільйони гривень. Вирішується питання про оголошення фігурантам про підозру за ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч.2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ