Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як вибрати та подарувати штопор

Традиція дарувати подарунки в Україні існує вже давно. Багато дослідників схильні пов’язувати виникнення цього звичаю з жертвопринесенням богам.

Проте, якою б не була історія його походження, ми й сьогодні підносимо ексклюзивні подарунки рідним і друзям, колегам та бізнес-партнерам. Купити презент, який гарантовано сподобається винуватцю урочистості, — досить нелегке завдання.

Якщо людина, для якої призначається презент, є справжнім поціновувачем вина, доречно підібрати у подарунок винні аксесуари. Для таких людей дуже важлива атрибутика, що супроводжує процес вживання цього напою. Чудовим презентом стане штопор для вина професійний, який можна подарувати на день народження, новосілля, весілля тощо. Купити штопор можна навіть для жінки, головне — правильно вибрати модель.

Види та особливості

Різновидів штопорів існує досить багато. Вибираючи варіант на подарунок, варто звертати увагу не тільки на функціональність і зручність використання, а й на дизайн виробів.

  • Класика. Це проста конструкція, яка складається з металевої спіралі та розташованої перпендикулярно до неї ручки. Перевагою класичних пристроїв є простота їх використання.

  • «Метелик». Ця конструкція поєднує центральну робочу частину з розташованою зверху поворотною деталлю. З боків пристрою передбачені подовжені ручки. Під час вкручування штопора за допомогою поворотного елемента ручки піднімаються, і для вилучення пробки потрібно просто натиснути на них.

  • Гвинтовий. До конструкції таких штопорів входить спеціальний упор для шийки. Для вилучення пробки не потрібно докладати жодних зусиль. Обертайте гвинт, і пробка вийде самостійно, нагвинчуючись на спіраль. Такі моделі компактні та не займають багато місця.

  • Пневматичний. Такий штопор схожий на подовжену бочку з голкою, розташованою знизу. Голка протикає пробку, в пляшку надходить повітря, і внаслідок збільшення тиску пробка виштовхується. Багато поціновувачів вина не визнають такий варіант, оскільки вважають, що пневматичні пристрої змінюють смак благородного напою, перенасичуючи його киснем.

  • Ніж сомельє. Цей пристрій нагадує складаний ніж. Він досить простий у використанні та популярний у професійному середовищі.

  • Автоматичний штопор для вина. Такі штопори з’явилися порівняно недавно. Обертання та вилучення пробки в них здійснюються за допомогою двигуна, і пляшка відкорковується буквально за кілька секунд. Електричний штопор для вина працює на акумуляторі чи батарейках.

Де можна знайти ексклюзивний подарунок

Інтернет-магазин FAMA пропонує колекційні аксесуари для вина та безліч інших статусних подарунків. У шоурумі магазину, який розташований у місті Київ, представлено багато цікавих та оригінальних товарів, серед яких ви точно знайдете найкращий подарунок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ