Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Саудівській Аравії відкриють перший алкогольний магазин

У Саудівській Аравії протягом кількох тижнів відкриють перший алкогольний магазин з 1952 року, коли в країні заборонили вживання алкоголю.

Про це пише Reuters з посиланням на джерела.

Новий магазин буде розташований у дипломатичному кварталі Ер-Ріяда, районі, де проживають посольства та дипломати, і буде "суворо обмежений" для немусульман. Клієнти повинні будуть зареєструватися через мобільний додаток, отримати код дозволу від МЗС і дотримуватися місячних квот при своїх покупках, йдеться в документі, з яким ознайомилося агентство.

Незрозуміло, чи матимуть доступ до магазину інші немусульманські емігранти. Мільйони експатріантів живуть у Саудівській Аравії, але більшість із них – мусульманські робітники з Азії та Єгипту.

У Саудівській Аравії діють суворі закони проти вживання алкоголю, які можуть каратися сотнями ударів батогом, депортацією, штрафами або тюремним ув’язненням, а експатріантам також загрожує депортація. У рамках реформ побиття батогом було здебільшого замінено тюремним ув’язненням. Алкоголь був доступний тільки через дипломатичну пошту або на чорному ринку.

Цей крок є важливою віхою в зусиллях королівства під керівництвом спадкоємного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана відкрити ультраконсервативну мусульманську країну для туризму та бізнесу, оскільки вживання алкоголю заборонено ісламом.

Це також частина ширших планів, відомих як "Бачення 2030", щодо побудови пост-нафтової економіки.

Reuters зазначає, що Саудівська Аравія, яка була відносно закритою протягом десятиліть, останніми роками пом’якшила суворі соціальні кодекси, такі як сегрегація чоловіків і жінок у громадських місцях і вимога до того, щоб жінки носили чорні мантії, що закривають все, або абая.

Зміцнення влади принца Мухаммеда супроводжувалося змінами, які включали відкриття країни для нерелігійного туризму, концертів і дозвіл жінкам керувати автомобілем, а також придушення інакомислення та політичних суперників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ