Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донбасі 10 днів відносне затишшя, - АП

У зоні проведення антитерористичної операції вже 10 днів триває відносне затишшя.

Про це в середу на брифінгу заявив речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У цілому відносне затишшя на фронті триває вже 10 днів. У середньому бойовики до 10 разів на добу порушують перемир'я. При цьому важке озброєння вони вже не застосовують", - сказав він.

Лисенко зазначив, що протягом 8 вересня в зоні АТО зафіксовано 4 збройних провокації з боку проросійських бойовиків. Зокрема, на Луганському напрямку між 1 та 2 годинами ночі ворожа диверсійно-розвідувальна група переправилася через річку Сіверський Донець у районі селища Сизе і вступила в бій з українськими військовими. Після півгодинної перестрілки противник відступив.

Ще одна ворожа провокація відбулася поблизу міста Щастя, де бойовики здійснили кілька пострілів із гранатомета. На Донецькому напрямку неподалік селища Луганське бойовики один раз застосували стрілецьку зброю. Увечері протягом двох годин бойовики вели вогонь по передових позиціях сил АТО між Авдіївкою та Спартаком.

Лисенко підкреслив, що на ділянках фронту в районі Бахмутської траси та в Попаснянському районі біля Горлівки та на лінії від Дзержинська до Ясинуватої, а також від селища Піски до Азовського моря перемир'я зберігається.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ