Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Донеччині відбулася ротація поліцейських, які несуть службу в складі Об’єднаних сил

На Схід прибула нова зміна співробітників поліції з усіх областей, які працюватимуть на стаціонарних та мобільних блокпостах. Головні завдання та організацію несення служби з керівниками приданих підрозділів обговорив заступник командувача Об’єднаних сил, заступник Голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Донецької області. © Офіційний сайт Національної поліції: https://www.npu.gov.ua/news/oos/na-donechchini-vidbulasya-rotacziya-policzejskix-yaki-nesut-sluzhbu-v-skladi-ob-jednanix-sil/

Основною функцією поліції в складі ОС є забезпечення національної оборони і безпеки, відсічі та стримування збройної агресії РФ на території Донецької і Луганської областей.

В обов’язки поліцейських входить проведення перевірок, які здійснюються в рамках особливих повноважень Об’єднаних сил. Крім того, ці сили задіюються у комплексних профілактичних відпрацюваннях населених пунктів.

«Головні завдання залишаються незмінними – це недопущення переміщення на мирну територію зброї та виявлення осіб, які можуть загрожувати безпеці жителів», - підкреслив заступник командувача Об’єднаних сил з питань застосування сил і засобів Національної поліції Костянтин Бушуєв.

Він відзначив, що наразі майже всі блокпости переобладнані та на них створені всі умови для несення служби та зручності громадян. В тому числі, наряди забезпечені сучасною технікою для більш швидкої та якісної перевірки – металошукачами, відеокамерами на спеціальних штативах з камерами нічного бачення.

Костянтин Бушуєв наголосив на необхідності посилення роботи мобільних блокпостів, які мають ефективно перекривати ділянки з метою уникнення можливості об’їзду стаціонарних постів.

За словами заступника командувача ОС, усі поліцейські нової зміни пройдуть тренування щодо дій при різних ситуаціях, які можуть виникати на блокпості, зокрема при виявленні вибухонебезпечного предмету.

Також для правоохоронців будуть організовані тактико-спеціальні навчання на полігоні.

Нагадаємо, з початку року на блокпостах Донеччини поліцейські припинили 2,4 тисячі правопорушень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ