Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Дрогобиччині відкрили комунальну ферму

Дрогобицька міська рада створила у с. Лішня комунальне підприємство - фермерське господарство «Тарком», яке розводитиме молочні породи корів.
фото - Дрогобицької міської ради

Про це інформує пресслужба Дрогобицької міськради.

Комунальне підприємство «Тарком», яке функціонує на базі орендованих приміщень комплексу КСП «Лішнянське», цими днями отримало перше поголів’я рогатої худоби молочних порід. Зокрема, прибули 18 корів, в планах – впродовж 2022 року збільшити поголів’я до 100, а то й більше корів.

Новостворене підприємство займатиметься молочним виробництвом, а також вирощуванням сільськогосподарської продукції. Як стверджує міський голова Дрогобича Тарас Кучма – на господарство «Тарком» покладають чималі надії.

"Маємо на меті забезпечити нашу громаду екологічною продукцією: молоком, сиром, сметаною та м’ясом. Тож окрім корів, у планах є розведення кіз та овець. Сподівають, що найближчим часом садочки нашої територіальної громади зможуть отримувати та годувати діток молоком із КП «Тарком»", – зазначив Тарас Кучма.

Над створенням власного фермерського господарства у Дрогобицькій міській раді роздумували тривалий час, зокрема до цього важливого кроку підштовхнуло розширення меж громади. Відтак, було розроблено бізнес-план підприємства та вивчено досвід схожих структур, які вже функціонують в Україні. Зокрема, досвід діючої ферми, що працює в с. Бугаївка, Ізюмського району Харківської області.

Для налагодження діяльності комунального підприємства виділили для користування 50 гектарів земель в Лішні. На них облаштують пасовища для худоби.

Ще 120 гектарів земель «Таркому» передали в користування під вирощування кормових культур: 40 гектарів – під багаторічні трави (заготівлю сіна та сінажу), 20 га – під кукурудзу на силос, 20 га – під зернобобові (соя, боби), 40 га – під зернові культури (на комбікорми).

Паралельно тривають перемовини з німецькими партнерами Дрогобича, які зацікавлені в інвестуванні коштів у механізацію підприємства та облаштування в Дрогобицькій громаді міні-молочного переробного заводу.

Основними видами діяльності фермерського господарства «Тарком», відповідно до його статуту, є товарне сільськогосподарське виробництво, в тому числі: вирощування зернових культур, тваринництво та птахівництво, розведення великої рогатої худоби молочних порід, оптова торгівля молочними і м’ясними продуктами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ