Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На фасаді Ратуші вивісили банер на підтримку українських політв’язнів

Сьогодні, 4 червня, на фасаді Ратуші вивісили банер на підтримку українських політичних в’язнів Кремля із хештегом #freeSentsov та написом «Звільнити українських політичних в’язнів Кремля!». Повідомила прес-служба ЛМР.

«Сьогодні на фасаді Ратуші за дорученням міського голови Львова було розміщено банер на підтримку Сенцова і всіх політичних в’язнів. Цим банером громада міста Львова висловлює свою позицію — ми за визволення всіх політичних в’язнів Кремля, яких є близько 70 осіб. Росія — це країна несвободи. Банером на Ратуші ми апелюємо до усіх урядів світу, до дипломатичних установ усіх іноземних держав про підтримку і визволення Олега Сенцова та усіх політичних в’язнів. Банер висітиме на фасаді Ратуші від сьогодні», — розповів Євген Бойко, в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови».

Довідка.

Українець Олег Сенцов оголосив 14 травня безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських тюрмах. Пізніше до нього долучились Олександр Кольченко та Олександр Шумков.

Окрім того, в анексованому Росією Криму продовжує оголошене у березні голодування український активіст Володимир Балух.

Олега Сенцова і Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року разом із ще двома людьми за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова й Кольченка до списку політв'язнів.

За даними української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, наразі у Росії затримано або ув’язнено із політичних мотивів 64 українця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ