Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На фронті відбулося 92 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Станом на 16:00 середи на лінії фронту відбулося 92 бойових зіткнення, ситуація залишається напруженою, проте контрольованою.
Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

З території рф ворог обстріляв зі ствольної артилерії та РСЗВ прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей, зокрема, Дмитрівку, Бачівськ, Велику Писарівку, Сидорівку, Тур’я, Осоївку та Сеньківку.

Також з боку російських Бєлгорода та Шебекіно окупанти нанесли дев'ять авіаударів, і скинули 15 КАБів у районах Липців, Вовчанська, Глибокого та Малих Проходів у Харківській області.

На харківському напрямку противник тричі безуспішно атакував оборонні рубежі українських підрозділів біля Вовчанська та Глибокого.

На куп'янському напрямку ворог також намагався тричі штурмувати позиції ЗСУ біля Берестового. Українські захисники відбили всі ворожі атаки.

На лиманському напрямку окупанти здійснили 10 атак поблизу Макіївки, Греківки та Невського, з них сім бойових зіткнень були безуспішними, ще три - тривають.

На сіверському напрямку ворог активізувався в районах Білогорівки, Спірного, Верхньокам'янського, Виїмки та Роздолівки. Зазначається, що Сили оборони України стійко стримують противника. Українські військові відбили дев'ять ворожих атак, ще дві - тривають.

На краматорському напрямку росіяни здійснили чотири штурми позицій ЗСУ біля Григорівки, Іванівського та Часового Яру. Два бої завершено, ще два - тривають.

На торецькому напрямку ворог здійснив 15 атак у районі Північного, Торецька та Нью-Йорка. Сили оборони України відбили 14 атак противника, ще одне бойове зіткнення триває.

На покровському напрямку противник здійснив найбільшу кількість спроб потіснити ЗСУ із займаних позицій у районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового, Євгенівки, Новоселівки Першої, Карлівки, Прогреса та Юр'ївки. Сили оборони стримують натиск і відбили 19 атак ворога, 12 боїв - ще тривають. Втрати окупантів уточнюються.

На курахівському напрямку тривають два бої біля Невельського та Красногорівки. Ще чотири ворожі атаки українські захисники відбили в районах Дальнього, Костянтинівки та Парасковіївки.

На времівському напрямку українські військові відбили три ворожі штурми біля Урожайного та Макарівки. Наразі триває бій у районі Водяного.

На гуляйпільському напрямку окупанти зазнали невдачі поблизу населеного пункту Гуляйполе.

На оріхівському напрямку ворог двічі атакував позиції українських військ. Одна атака була безуспішною в районі Роботиного, ще одна - триває неподалік Малої Токмачки.

На придніпровському напрямку ЗСУ відбили дві ворожі атаки в районі Кринків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ