Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Харківщині вшанували вбитого прикордонника, який потрапив у засідку

Сьогодні в смт Ківшарівка, на території Куп’янської загальноосвітньої школи №11, відбулось відкриття меморіальної дошки колишньому учню навчального закладу, воїну-прикордоннику Максиму Закопайлу, який загинув у зоні АТО. Про це Галі-інфо повідомили сьогодні, 6 вересня, у прес-службі Держприкордонслужби України.
Фото надала Державна прикордонна служба України

Молодший сержант Максим Закопайло загинув 16 липня 2014 року в районі села Сизе, що на Луганщиніі. У той день прикордонний наряд, який виконував завдання з охорони та оборони державного кордону України, потрапив у засідку. Він прийняв бій з бандитами, які вели інтенсивний вогонь зі снайперської та автоматичної стрілецької зброї. Під час вогневого протистояння молодший сержант Максим Закопайло та прапорщик Микола Постольний дістали поранення, несумісні з життям.

Пам'ять героя вшанували прикордонники, рідні та близькі полеглого, представники місцевих органів влади, військового комісаріату, учні і викладачі навчального закладу.

Звертаючись до присутніх, заступник начальника Харківського прикордонного загону – начальник відділу персоналу підполковник Олександр Павлик наголосив: «Ця меморіальна дошка символізує і скорботу, і гордість. Скорботу – за воїном-прикордонником, який героїчно загинув з честю виконавши свій конституційний обов’язок. Гордість – за те, що Максим справжній захисник Батьківщини, для якого доля рідної України стала понад усе».

Після зворушливих промов учасники заходу схилили голови, вшанувавши хвилиною мовчання героя-прикордонника Максима Закопайла та усіх, хто поклав своє життя за Україну.

Нагадаємо, що на Харківщині від вибуху невідомого предмету загинув прикордонник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ