Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Харківщині завершились батальйоні навчання

На базі 54 окремої механізованої бригади Сухопутніх військ ЗС України відбулися кількаденні батальйонні тактичні навчання з залученням авіації. Про це повідомили 12 листопада у прес-службі Генерального штабу ЗСУ.

Захід пройшов на одному з навчально-тренувальних полігонів, що поблизу Харкова. До навчань було залучено кілька батальйонів окремої механізованої бригади разом з озброєнням.

За легендою навчань штурмовий підрозділ за підтримки армійської авіації форсував водну перешкоду, захопив плацдарм та забезпечив наступ основних сил бригади вглиб оборони противника. Успішно виконавши бойову задачу, військові вміло здійснили рейдові дій, вийшли на окупований населений пункт та захопили його.

"Я спостерігав за ходом навчань, за тим як діє той чи інший підрозділ в певній ситуації. Деякі моменти корегувалися та вносились поправки командирам. Але для цього й існують навчання, аби у справжньому бою уникнути помилок", — розповів начальник управління підготовки Оперативне командування "Схід" Збройних Сил України полковник Олександр Тарнавський.

Слід зазначити, що головною інтригою навчань стало те, що сторони умовного протистояння приймали нестандартні рішення, застосовували військову хитрість та відпрацьовували нові способи виконання бойових завдань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ