Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Херсонщині підняли прапор ВМС на підтримку полонених моряків

Фото прес-служба Херсонської ОДА
Фото прес-служба Херсонської ОДА
Фото прес-служба Херсонської ОДА
Фото прес-служба Херсонської ОДА
Фото прес-служба Херсонської ОДА
Фото прес-служба Херсонської ОДА
1/3
Сьогодні, 04 грудня, на флагштоку біля адмінбудівлі Херсонської облдержадміністрації урочисто підняли прапор Військово-Морських сил ЗСУ - на знак підтримки українських моряків, захоплених 25 листопада спецпідрозділами РФ поряд із Керченською протокою. Про це повідомили у прес-службі Херсонської ОДА.

За словами керівника центру допомоги учасникам АТО при ХОДА Наталії Возаловської, акція проводиться, щоб привернути увагу світової спільноти до грубого порушення норм міжнародного морського права - чергового акту агресії з боку Росії на Чорному морі: "Ми зібралися для підтримки моряків, які в полоні, а також підтримати їх батьків та друзів".

До учасників акції звернувся заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь, наголосивши, що сьогоднішня акція має продемонструвати нашу солідарність з українцями, які в полоні.

"Ми кожен день боремось щоб відновилась справедливість. За те, щоб окупант діяв відповідно до вимог міжнародного законодавства і наші хлопці були вільними. Але ми розуміємо, що маємо справу з безчесною людиною і режимом. Тому лише в спосіб єдності та публічної демонстрації підтримки, ми можемо звернути увагу світової спільноти на те, що відбувається в Україні та в акваторії Азовського моря. І в такий спосіб ми маємо показати, що Росія вже намагається завоювати не тільки сухопутні території, а й водні акваторії. Ми не будемо мовчати і миритися з тим станом речей, який намагається нав’язати ворог. І будемо голосно заявляти про те, що ворог діяв в супереч нормам міжнародного права та здорового глузду. А ми всі перебуваємо в єдності та будемо боротися у будь який спосіб, аби Україна була вільною, незалежною та територіально цілісною", - наголосив Андрій Балонь.

Прапор ВМС ЗСУ на флагштоку облдержадміністрації підняли керівник ГО "Українська єдність" Ігор Кравець та офіцери запасу Ігор Чайковський (93- тя окрема механізована бригада) і Костянтин Васильков (81-ша окрема аеромобільна бригада).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ