Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Хмельниччині стартує проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН

На Хмельниччині стартує проект Європейського Союзу та Програми розвитку Об’єднаних Націй в Україні "Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень" (HOUSES).

Основна його мета — мобілізація співвласників житла в багатоквартирних будинках в Україні та їх мотивація до підвищення рівня енергоефективності власних будинків.

Як повідомляє Євроінтеграційний портал, посилаючись на прес-службу Хмельницької ОДА, з середини 2019 року учасники проекту зможуть самостійно залучати кошти на енергозберігаючі проекти в житловому фонді. 

"Ми повинні максимально залучити в область кошти, які будуть виділені Європейським Союзом для фінансування заходів з впровадження енергоефективності у житловому фонді та рекомендувати органам місцевого самоврядування сприяти в реалізації вказаного Проекту на території своїх громад», – наголосив перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко під час засідання Регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, на якому відбулася презентація спільного проекту.

Зазначається, що у межах проекту протягом двох років проводитимуть інформаційну кампанію на національному, обласному та місцевому рівнях, щоб інформувати громадськість та місцеві громади щодо нового законодавства у сфері енергоефективності, програм Фонду енергоефективності та механізмів фінансування, які пропонує проект.

Також, поки діятиме проект проводитимуть серію групових та індивідуальних консультацій для активістів, які мають намір створити ОСББ і для уже створених , дл  місцевої влади з питань створення ОСББ, ведення бухгалтерії та фінансового менеджменту, пошуку та отримання фінансування для ініціатив по покращенню стану будинків. Відтак, представники проекту закликали до співпраці всіх зацікавлених осіб.

Очікується, що за результатами проекту буде створено щонайменше 2 000 нових ОСББ, не менш ніж 4 тисячі ОСББ (як нові, так і вже існуючі), отримають допомогу у вигляді тренінгів і консультацій, не менш ніж 480 тисяч людей по всій території України отримають пряму вигоду від впровадження проекту, близько мільйона осіб підвищать свою обізнаність з питань енергоефективності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ